/ Як готувати конопляне молоко і все про його користь

Як готувати конопляне молоко і все про його користь


ЗМІСТ

Як готувати конопляне молоко

Рецепти конопляного молока

Як приймати конопляне молоко?

Що лікує конопляне молоко?

Як готувати конопляне молоко і все про його користь

Конопляне молоко, про який піде мова в нашій статті - це не той психоактивний напій Манага, яким можливо ви "вбивалися" в бурхливу молодість. Тоді, у відсутності якісного продукту, варити конопляне молоко - було одним з простих і доступних способів екстракції канабіноїдів, з тим щоб підвищити силу їх впливу. Ми ж поговоримо про молоко з конопляного насіння - веганські продукті, що не містять в собі нічого психоактивного. При цьому науково доведено, що конопляне насіння повністю безпечні для вашого здоров'я і навіть навпаки - здатні надавати широку корисну дію на нього.

Насіння конопель прийнято вважати унікальними за рахунок того, що в них містяться у великій кількості:
  •     жирні кислоти;
  •     антиоксиданти;
  •     вітаміни;
  •     мінерали;
  •     біофлавоноїди;
  •     амінокислоти.
Завдяки такому великому вмісту корисних речовин, конопляне молоко є дуже цінним продуктом, як його приготувати ми поділимося з вами нижче.




Конопляне молоко: як готувати правильно

З огляду на непереносимість коров'ячого молока, багато сьогодні переходять на альтернативні його види. Для цього існує безліч різновидів рослинного молока (мигдальне, кокосове, вівсяне). Але мало хто знає, що існує і ще одна не менш корисна альтернатива - конопляне молоко. Як варити його, про користь, рецептах і застосуванні молока ми і поговоримо з вами в цій статті.


Корисні властивості

Для початку ми розглянемо, яку ж користь несе конопляне молоко, як готувати і приймати його і поділимося основними рецептами. Основні корисні властивості конопляного молока для здоров'я виглядають так:

  • білок насіння конопель ідентичний тому, який міститься в людській крові, що робить його максимально засвоюваним і нешкідливим для здоров'я;
  • в насінні міститься всі 20 амінокислот, деякі з яких є незамінними;
  • стакан конопляного молока забезпечує організм добовою нормою кальцію і цинку;
  • не містить глютену.

Для спортсменів рекомендують додавати квітковий пилок. У ній також міститься якісний білок, який збільшує його зміст в коктейлі вдвічі.


Приготування конопляного молока

Як відомо, щоб приготувати будь-яку рослинну олію, насіння і горіхи обов'язково необхідно замочити на деякий час у воді. А ось конопляне насіння не потребує цього. Звичайно, якщо ваш блендер низької потужності, то краще все ж залишити їх на деякий час у воді.

Незалежно від того, замочували ви чи ні конопляне насіння, для отримання з них масла, візьміть 1 чашку насіння, відфільтровану воду (3-4 склянки). Все це збийте блендером протягом 3-5 хвилин. Отриману суміш процідіть через марлю.


Рецепти конопляного молока

Якщо вас вже зацікавило конопляне молоко, як зробити його прийоми більш корисними і приємними вам також доведеться ознайомиться. Тому ми хочемо поділитися з вами популярними рецептами його приготування.


Рецепт №1

Візьміть 50 грам неочищеного конопляного насіння (перемолоти їх краще в кавомолці). Після залийте все водою, добре збийте і можете насолоджуватися енергетичним напоєм.

Будь-який напій на основі конопляного молока і навіть саме молоко можна поєднувати з медом, спеціями, корицею.

Досить часто можна зустріти питання про те, як варити конопляне молоко. Це не зовсім класичний рецепт, але він користується своєю популярністю. Для того, щоб зварити конопляне молоко, до літру звичайного молока додайте чайну ложку соди і пару ложок цукру. Після доведіть суміш до кипіння і засипте в неї коноплю. Якщо будете використовувати свіже листя, то вони повинні повністю покрити рідину, якщо сухі, то досить 4-х столових ложок на стакан рідини. Продовжуйте ще годину варити відвар, постійно помішуючи його. Після зніміть його з вогню, трохи охолодіть і процідіть рідину через марлю.

Рецепт №2

Тут вам знадобиться:

  •     вже готове конопляне молоко - 1 стакан;
  •     полуниця - 1 чашка;
  •     банан - 1шт.

Ягоди і банан потрібно розім'яти виделкою і залити конопляним молоком. Для отримання більш однорідної суміші можете додатково скористатися міксером.


Рецепт №3

Візьміть однакову кількість конопляного і мигдалевого молока, змішайте їх між собою і розбавте отриману суміш інжиром (кілька штук досить буде).


конопляное молоко как варить


Як приймати конопляне молоко?

Крім того, конопляне молоко можна вживати у вигляді коктейлів, існують і інші варіації використання його в їжу. Ви можете додавати пророщені насіння конопель в свіжі салати, заправлені натуральним маслом.

Важливо і те, що навіть дітям можна давати конопляне молоко. Як приймати його в даному випадку зовсім не питання - також, як і звичайне молоко в якості альтернативи материнському під час переходу дитини на природне годовування.



Що лікує конопляне молоко?

Конопляне молоко - не тільки цінний поживний продукт, але і досить потужний цілющий засіб. Воно допоможе позбавити вас від великої кількості проблем і хвороб:

прийнято вважати, що це молоко знижує апетит. Тому багато хто використовує конопляне молоко під час дієт і переході на правильне харчування.


  • в якості заспокійливого;
  • як протизапальний засіб;
  • в сечогінних цілях і усунення каменів в нирках.

Раніше згаданий нами особливий склад конопляного молока також сприяє зміцненню серцевих м'язів, зміцненню імунітету, позитивно впливає на ендокринну, серцево-судинну, травну  і нервову систему.


Читайте також:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше