/ Стадії зростання конопель: від насіння до врожаю

Стадії зростання конопель: від насіння до врожаю

Виростити гарні здорові рослини і отримати якісний врожай - мета будь-якого гровера, будь то досвідчений власник гідропонної ферми або рослинник-любитель, який вирощує невелику кількість кущів в кімнатному гроубоксі. Зростання і врожайність залежать від багатьох факторів: вибір грунту або субстрату, режиму освітлення та вентиляції, правильний вибір підгодівлі і добрив для канабісу.

Тому знати особливості кожної стадії росту марихуани - обов'язок будь-якого гровера (нижче ви можете побачити фото - стадії росту канабісу).
Адже саме в залежності від того, на якій стадії розвитку перебувають кущі, вибирається режим освітлення, баланс підживлення і т.ін. Неправильне використання добрив або освітлювальних приладів на тій чи іншій стадії зростання конопель може призвести до погіршення якості врожаю, хвороби або навіть загибелі кущів.

Стадии роста конопли от семян до урожая

П'ять стадій зростання канабісу

Рослинники виділяють п'ять основних етапів росту і розвитку конопель:

  • Проростання і сходи;

  • Вегетація;
  • Цвітіння;
  • Дозрівання;
  • Харвест (збір врожаю).

Стадії зростання марихуани - фото:

rost_konopliN.jpg

Особливості догляду за канабісом на тій чи іншій стадії його зростання залежить від сорту рослини. У різних сортів є певні відмінності в тривалості цвітіння і дозрівання, і умови створюються з урахуванням особливостей сорту.

Пророщування

Насіння канабісу - це те, з чого починається великий шлях до врожаю. Рідкісний гровер висаджує насіння відразу у відкритий грунт. Ті, хто йдуть на такий крок, попередньо замочують насіння в мінеральному розчині. Більшість садівників все ж віддає перевагу пророщуванню в домашніх умовах з подальшим висаджуванням растішек у відкритий грунт або субстрат. На даній стадії великій необхідності використовувати добрива і підживлення немає. Крім того, слід підтримувати досить високий рівень вологості грунту. Освітлення повинно бути мінімальним, а температура повітря - 21-32 градуси за Цельсієм. До речі, в нашому магазині ви можете вибрати і купити зручні та практичні касети для пророщування насіння і подальшого висаджування растішек в грунт.

Вегетативна стадія зростання марихуани

Вегетативна стадія (вегетація, вега, вегетаційний період) - це етап розвитку від перших сходів до початку цвітіння. В цей час растішки перетворюються в кущі, міцно вкорінюються в грунті, з'являються пишні листя. Вкрай важливо в цей період - забезпечити рослини необхідним балансом мінеральних і органічних речовин, а також створити правильне освітлення і аерацію.

Вегетація Індики

Середня тривалість вегетації сортів  індики становить 2-4 тижні. У природі і аутдорі Індика переходить в режим цвітіння, коли світловий день досягає 12 годин. Рекомендована температура для вирощування в Індоре - від 18 до 28 градусів за Цельсієм. У цей період також рекомендується підтримувати високу вологість і забезпечувати рослини збалансованим комплексом добрив.

Вегетація сатіви

Особливість сатіви в тому, що при вирощуванні в Індорі вегетативна фаза триває навіть в період цвітіння, тому переводити цей підвид на цвітіння можна практично відразу після сходів. Оптимальна температура в гроубоксі - 20-28 градусів, оптимальний вид добрив - азотні, калійні і комплексні. У природних умовах вегетаційний період сортів сатіви може тривати кілька місяців.

Вегетація автоквітучих сортів

У період вегетації автоквітучих слід дотримуватися температури 20-28 градусів, високої вологості, а також забезпечувати рослини підживленням з вмістом азоту і калію. Вегетативна стадія автоквітучих триває два тижні і не залежить від світлового режиму.

Цвітіння канабісу

Цвітіння марихуани (крім автоквітучих) в природних умовах починається з 12-годинного світлового дня. При вирощуванні в Індорі окремі сорти конопель переводять на цвітіння практично відразу після сходів. Це дозволяє збільшити кількість суцвіть і, відповідно, кількість і якість врожаю.

Цвітіння ділиться на три етапи:

  • поява бутонів (передцвітіння);

  • саме цвітіння;
  • дозрівання.


Цвітіння конопель є найтривалішим етапом, тривалість цвітіння залежить від сорту. Сорти Індика наприклад відцвітають порівняно швидко - до 10 тижнів (а окремо взяті гібриди і зовсім відцвітають за два тижні).

Цветение каннабиса

Тривалість цвітіння індики залежить від світлового режиму і кількості освітлення. Суцвіття невеликі, але важкі. У період цвітіння аж до дозрівання індики вкрай важливо правильно підживлювати рослини і уникати підвищеної вологості: на цьому етапі коноплі схильні до грибкових захворювань і появи цвілі.

цветение Индики

Цвітіння сатіви, що має тропічне походження, триває довше - до 12 тижнів в природних умовах. Оптимальний світловий баланс - 12/12, але досвідчені гровери рекомендують продовжувати світловий день в Індорі. Це дозволяє підвищити якість врожаю. Для підживлення в період цвітіння і до дозрівання для сатіви слід використовувати добрива які містять фосфор.

Цветение Сативы


На стадії дозрівання на зміну суцвіттям приходять шишки. Саме на цьому етапі марихуана виробляє найбільшу кількість того, чим цінний врожай - ТГК (тетрагідроканабінол). У період дозрівання слід поливати рослини чистою водою без підживлення.

Збір врожаю (Харвест)

Харвест або збір врожаю не є етапом як таким. Правильніше буде сказати, що це - завершення роботи гровера і результат цієї роботи. Кількість і якість врожаю - прямий показник правильності догляду за коноплями на всіх стадіях росту. Найбільш сприятливий час доби для Харвесту - рано-вранці, оскільки саме в цей час шишки містять найбільшу кількість ТГК.

Сбор урожая (харвест)

Інтернет-магазин GrowPro пропонує вам брендові товари для гровінгу, а також оригінальне підживлення і добрива для марихуани. Ми знаємо, наскільки важливо кожному Гроверу отримати гарний врожай, тому ми пропонуємо тільки перевірену продукцію від провідних виробників. А наші ціни приємно здивують вас!


Читайте також:

Як правильно організувати освітлення для конопель 

Листя конопель жовтіють - що робити?

Буферизація кокосового субстрату UGro

Як підвищити врожайність конопель в Індорі?




До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше