Грунтосуміші

Всі добре знають, що врожай на городі або присадибній ділянці залежить не тільки від погодних умов і догляду (хоча це чимала складова загального успіху). Важливо ще й якість розсади. А забезпечити його дозволить поживна, багата вітамінами і мінеральними сполуками грунтосуміш (субстрат).

Якою має бути хороша грунтосуміш для розсади

Пропоновані сьогодні багатьма виробниками готові субстрати з одного боку повинні бути схожі за складом на природні (натуральні) грунти. При цьому вони повинні також відповідати наступним вимогам:
  1. Мати щільність, достатню для надійної фіксації розсади і дорослих рослин;
  2. Володіти структурою, що забезпечує гарну аерацію і дренаж;
  3. Містити достатню кількість органічних поживних речовин і мінеральних компонентів;
  4. Володіти потрібним рівнем кислотного або лужного середовища - в залежності від типу рослин, для яких суміш призначена;
  5. Бути стабільною і зберігати свої механічні і хімічні характеристики протягом тривалого часу.

Крім того грунтові суміші для вирощування розсади та інших агрокультур повинні бути досить стерильними, тобто, не містити хвороботворних організмів, бактерій, паразитів, які можуть завдати шкоди кореневій системі рослин.

Склад субстрату і добавки

Залежно від того, для яких рослин призначені грунтові суміші, вони мають різний склад. Комбінація в різних пропорціях тих чи інших компонентів дозволяє надавати субстрату властивості і характеристики, важливі для конкретних видів рослин. наприклад:
  1. Для поліпшення дренажу застосовується пісок або деревне вугілля, іноді деревна кора твердих порід;
  2. Для поліпшення аерації використовують мох, перегній листяних і хвойних дерев;
  3. Для підвищення поживних властивостей субстрату в суміші додають перегній, кісткове борошно, дерен.

Основою багатьох грунтосумішів для розсади томатів, капусти, перцю та інших овочів є торф. Це пов'язано з його екологічним органічним складом, хорошою розсипчастою структурою багатством поживних речовин і мікроелементами. Як добавки до нього використовується натуральний грунт, перегній, кора, деревне вугілля, мох і т.д.

Типи грунтів і їх призначення

Перш, ніж купити грунтосуміш, потрібно визначитися, який вид субстрату вам необхідний, і для яких цілей ви його плануєте використовувати. Для більшості посівних завдань цілком підійдуть універсальні грунтові суміші. Вони можуть застосовуватися для будь-яких рослин і розсади. Також існують спеціальні грунти, адаптовані під вирощування тих чи інших рослин.
В інтернет-магазині GrowPro ви зможете вибрати і замовити спеціалізовані грунтові суміші таких видів:
Жива Земля. Грунт на основі торфу, який підходить для більшості сільськогосподарських рослин і квітів. Може застосовуватися в якості добрива.
Мікропарнік. Універсальний грунт, за відгуками підвищує стійкість і схожість розсади.
Біуд грунт. Суміш, що містить великий комплекс поживних речовин, що поліпшують смакові характеристики плодів та ягід;
Садова земля. Торф'яна суміш для розсади різних садових культур.
Гумімакс. Суміш, до складу якої входить пісок, торф і мінеральні добрива. Ідеальна для вирощування розсади та кімнатних рослин в домашніх умовах.
Вартість грунтів залежить від їх виду, упаковки, в якій вони поставляються, маси і деяких інших характеристик.
Вибрати і замовити продукцію ви можете прямо на сайті. Всі товари можуть бути доставлені кур'єром по Києву або в інші регіони України. Ціна послуги (підготовка / упаковка / доставка) розраховується індивідуально.


Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше