/ Біблія гровера Г.Гріна ч.1

Біблія гровера Г.Гріна ч.1

«Біблія гровера» Грега Гріна

Частина 1

Біблія гровера, як і справжня Біблія, містить історію. Тільки це не історія світу і людини, а історія канабісу. А ще - «біблій» декілька: кожен автор розповідає про канабіс і гровінг щось важливе, що знає сам. Найвідоміші біблії - Хорхе Сервантеса і Грега Гріна. Бог, до речі, в біблії гровера теж присутній:
«За своєю суттю марихуана - продукт природи, даний Богом усім живим істотам для використання. Нехай мир і розумність превалюють. Нехай рослина росте вільно. Немає більш буде прекрасного хобі на цій планеті, ніж турбота про сад, який приносить такі чудові дари »(Грег Грін).
Тут - явна алюзія на райський сад, в якому людина жила до гріхопадіння. Дійсно, незважаючи на демонизацию марихуани в ЗМІ і громадській думці, вона залишається досить-таки райською рослиною, і Грег Грін пише про це так: «0 людей померло від вживання канабісу».
Біблія початківця гровера оповідає про те, з чого все починалося. Виявляється, рослини каннабісу живуть на нашій планеті дуже давно - тисячі, або навіть мільйони (уявіть собі!) Років. Це пов'язано з тим, що кущ конопель в базовій комплектації невибагливий, може рости у відкритому і закритому грунті, йому всього лише потрібні:
  • комфортна, не надто низька температура;
  • поживні речовини в грунті;
  • сонячне світло.
Библия Г.Грина

Марихуана: дика, але симпатична


Дикий канабіс, звичайно, не такий потужний, як культивовані, але кількості його на рівнинах і узгір'ях регіонів з відповідним кліматом (Азії, Алтаї або Монголії) - вражають недосвідченого міського жителя.
Біблія гровера Грега Гріна розповідає про те, як канабіс з'явився в Гімалаях, а потім розселився по землі. Виявляється, природа впоралася без допомоги людини, і все відбувалося майже як у казці: птиці і вітер поширювали насіння, які падали на тварин, а ті, в свою чергу, переносили їх на великі відстані.
Втручання наших предків і сучасників теж зіграло свою роль, тому сьогодні марихуана зростає там, де від природи самого початку не росла і жити не могла б: в контрольованих умовах, в підготовлених грунтах і навіть в квартирах.
Дикий канабіс росте скрізь, де його не намагалися знищувати, і давали йому нормально розвиватися: не змінювали склад грунту, не покращували лісові території, не зверталися з ним, як з небезпечною рослиною.
Аж до 20 століття «небезпечна» рослина дружила з людиною, супроводжувало його протягом життя. Дуже міцне, воно (і вироби з нього) витримує великі навантаження:
мотузки для побутових потреб і суднобудівництва;
одяг для повсякденного носіння (набагато міцніше бавовняної!).
Грег Грін пише, що саме міцність конопляного одягу зіграла злий жарт з миролюбною рослиною: вперше заборона на культивацію конопель лобіювали ткачі і виробники одягу, які помітили, що їх продукцію купують набагато рідше, якщо вона довше носиться.
Поступово з'явилися твердження про шкоду каннабісу, які, в більшості своїй, виявлялися помилковими стереотипами, нібито він:
  • викликає ментальні і фізичні розлади;
  • може призвести до зловживання і смерті;
  • провокує фізичне звикання і психічну залежність.

Кожен гровер знає, що це не так. Але для того, щоб аргументовано заперечувати скептикам, необхідно знати, чому.
Конопляные волокна для ткани

Помилкові стереотипи про канабіс


Грег Грін і його Біблія гровера (російською вона називається «Біблія коноплярства») спростовують помилкові стереотипи і захищають честь марихуани:
  1. Викликає фізичне звикання. Цей стереотип викликаний тим, що лікарі до цих пір мало знають про канабіс, адже його дослідження до сих пір незаконно в більшості країн. І навіть там, де рослина легально, до сих пір не вистачає статистичної інформації про наслідки зловживання, немає вивчених випадків, і немає навіть лікарських засобів від зловживання (а для алкоголю вони є в асортименті, наприклад). Але деякі дослідження, проте, проведені в Голландії, Бельгії і Швейцарії. Саме спираючись на них, можна стверджувати, що фізичне звикання - стереотип.
  2. Викликає психічну залежність. Так, це так, і залежному потрібно психотерапевтичне лікування, але тут справа не в підступній рослині, а в залежному типі особистості.
  3. Вживання викликає загрозу для життя. Ні. Однак можливі побічні ефекти у деяких осіб, залежних від марихуани, - наприклад, депресія.
  4. Від «травички» можна померти. Дійсно, після вживання померла одна людина, добре відомий багатьом - Брюс Лі. Він помер, проте, в результаті алергії на іншу лікарську рослину, прийняту одночасно з марихуаною.
Так, люди можуть «перекурити» і заледащіти. Можуть покурити і водити машину, що, звичайно, небезпечно. Так, зловживання і залежність від марихуани - можливі. Але вони, по-перше, піддаються терапії, а по-друге - від зловживання цією речовиною ще ніхто не помер. Чого, до речі, не скажеш про алкоголь.

Конопля не вызывает привыкания

Далі буде...

Статті по темі:



До списку

Краще обладнання для вирощування марихуани і коноплі

Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень! Ми прагнемо зробити наші товари доступними для максимально широкого кола. Різноманітні акції та знижки не залишать байдужими економних покупців. А завдяки гнучкій системі ціноутворення ціни на товари для рослин порадують навіть найвибагливіших. Перегляньте каталог товарів нашого інтернет-магазину і переконайтеся самі! Сучасне квітникарство постійно розвивається, з'являються нові методи і технології - гідропоніка, аеропоніка, біопоніка, субстрати і добрива. Ми стежимо за новинками, щоб ви завжди могли придбати їх в нашому інтернет-магазині. Ми займаємося продажем горщиків і спеціальних ємностей, сучасних добрив і стимуляторів, різних систем поливу, гідропоніки, освітлення і вентиляції, тому всі прогресивні методи вирощування рослин - до ваших послуг. Від простих наборів для розсади до складних гідропонних систем - всі наші товари можна замовити 7 днів на тиждень!
Детальніше